Tradicinis akių apmetimo būdas

Tai dažniausiai naudojamas akių apmetimo būdas.

Pirmos eilės akutės turi būti surinktos pakankamai laisvai, todėl akis dažniausiai apmetame sudėję abu virbalus kartu.

Pateiksiu du būdus pirmųjų  akių apmetimui:

1. Pirmų dviejų akių apmetimas

a) kaire ranka paimkite  kamuolio siūlą. Laisvas siūlo galas turi būti tris kartus ilgesnis už būsimo mezginio plotį. Laisvas siūlo galas ant nykščio .Siūlą veskite aplink kairės rankos nykštį, po to užkabinkite už smiliaus ir suspauskite delne kartu.

b) du kartu sudėtus virbalus paimkite į dešinę ranką. Užkabinkite siūlą, esantį išorinėje delno pusėje ir tempkite link delno vidinės pusės, kol prie nykščio susidarys kilpa. Ją užkabinkime po siūlu iš vidinės nykščio pusės.

c) virbalus sukant į dešinę, užkabinkite siūlą nuo smiliaus ir pertraukite per kilpą ant nykščio.  Tada nuleiskite kilpą nuo nykščio, kurį tuojau pat vėl pakiškite po siūlu ir, skėsdami nykštį ir smilių į šalis, stipriai užveržkite akį ant virbalų.

2. Pirmos vienos akies apmetimas

a) laisvą siūlo galą uždėkite ant kairės rankos smiliaus išorinės pusės. apukite iš nykščio vidinės pusės ir suimkite abu siūlus delne. Užkabinkite virbalais ant nykščio susidariusią kilpą iš apačios. Virbalus sukant į dešinę, užkabinkite siūlą nuo smiliaus ir pertraukite per kilpą ant nykščio.  Tada nuleiskite kilpą nuo nykščio, kurį tuojau pat vėl pakiškite po siūlu ir, skėsdami nykštį ir smilių į šalis, stipriai užveržkite akį ant virbalų.

b) apmetamos sekančios akys

Toliau, nenuleisdami siūlų nuo pirštų,  tempkite virbalus link delno vidinės pusės, kol ant nykščio vėl susidarys kilpa. Ją užkabinkime po siūlu iš vidinės nykščio pusės.  Virbalus sukant į dešinę, užkabinkite siūlą nuo smiliaus ir pertraukite per kilpą ant nykščio.  Tada nuleiskite kilpą nuo nykščio, kurį tuojau pat vėl pakiškite po siūlu ir, skėsdami nykštį ir smilių į šalis, stipriai užveržkite akį ant virbalų.  Taip apmeskite reikiamą kiekį akių.

 

Nuotraukos :  Margaret Hubert „The Complete Photo Guide to Knitting“

Video nuorodos iš internetinių resursų:

1. Pirmasis būdas:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jX_j9-uy480

2. Antrasis būdas:

http://www.youtube.com/watch?v=K9Y6Kupb-FE

2. Trečias klasikinis akių apmetimo būdas:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ViHgwT73rGY

Paskelbta Mezgimo pamokos ir pažymėta , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą