Gėlė puošta karoliukais

  Pirmiausiai suversime karoliukus ant siūlo. Karoliukų  suverkite daugiau, kadangi suvėrus per mažai, turėsite nutraukti siūlą vien tam, kad dar suverti papildomų karoliukų. Dažniausiai nepavyksta nėrimui skirto siūlo įverti į tokios plonos adatos auselę, todėl naudojame papildomą ploną siūlą, kurį sulenkiame per pusę ir dvigubą įveriame į adatą. Į susidariusią kilpą įveriame nėrimo siūlą, taip kaip parodyta paveikslėlyje ir suveriame karoliukus.

Nuneriame pynutę iš 6, sujungiame. Apneriame  12 žemų stulpelių. Antrą eilutę neriame žemais stulpeliais pridedant prie kiekvieno stulpelio karoliuką, neriame kelias žemais stulpelias daugiau, tam kad gautųsi išplatėjimas. Neriame nėrinį apsukę į išvirkščią pusę, kadangi karoliukai pridedami į kitą pusę.

Trečią eilutę  neriame be karoliukų žemais stulpeliais. Nepamirškite nunerti keliais stulpeliais daugiau išplatėjimui. Ketvirta eilutė vėl neriama su karoliukais. Nėrinys atsuktas išvirkščia puse į mus, kadangi karoliukai liks kitoje, t.y. gerojoje pusėje

Toliau neriame pynutės kilpas po 20 ir jungiame į kiekvieną praeitos eilės žemą stulpelį. Kilpų aplink gaunasi tiek, kiek buvo stulpelių.

Toliau nuneriame pynutes iš 3 ir žemą stulpelį į kas antrą žiedo stulpelį. Ant šių kilpučių nersime sekančią eilutę. Ji bus iš pynučių su karoliukais.

Prie kiekvienos pynutės kilpos pridedame po vieną karoliuką. Pynutė iš dvidešimt karoliukų, žemas stulpelis apkabinant 3 pynučių kilputę. Taip apneriame visą gėlytę.

Išvirkščioji gėlytės pusė atrodo taip:

Dabar nersime gėlytės pagrindinius lapelius. Jie neriami tunisietišku nėrimu.

Nuneriame 6 pynutės kilpas, sujungiame į žiedą ir apneriame 12 žemų stulpelių. Sujungiame kilputes jungiamąją kilpa. Viena pynutės kilpa pakilimui. Sekančioje eilutėje neriame 18 žemų stupelių, po to 24. Taigi schema tokia:   6-12-18-24-30. Gavome pirmų dviejų lapelių pagrindą. Turime 30 kilpučių aplinkui. Jas paskirstysime taip: 12 kilpučių pirmam lapeliui, 3 kilputės tarpeliui, 12 kilpučių antram lapeliui, 3 kilputės tarpeliui. Nuneriame 15 pynutės kilpų. Tunisietiškai surenkame akutes ant vąšelio, paskutinę užkabiname už žiedo pagrindo pirmos kilputės iš 12. Ant vąšelio turime 16 kilpučių.

 Tunisietiškai – suneriame visas kilputes. Vėl surenkame ir išneriame tunisietišką eilutę. Kabiname vėl į pirmą pagrindinio žiedo akutę iš 12. Tada neriame sutrumpintą eilutę – surenkame 7 akutes. Ant vąšelio turime aštuonias kilputes.

Tada suneriame antrą tunisietiško nėrimo eilutę iš aštuonių kilpučių. Toliau neriame pakaitomis pilną eilutę ir sutrumpintą eilutę. Į 12 pagrindo eilučių nuneriame apie dvidešimt pilnų tunisietiškų eilučių. Tada neriame tris žemus stulpelius ir pradedame nerti antrą lapelį.

Pabaigus abu lapelius visą gautą detalę apneriame žemais stulpeliais įneriant ploną vielutę. Vielutė reikalinga tam, kad galėtume lapeliu suteikti norimą formą ir lapelis nesiriestų. Tokiu pačiu būdu nuneriame ir antrą detalę. Taigi jau turime nunertas tris detales – jas sujungiame tarpusavyje ir turime gražią nertą gėlytę, kuria galime papuošti rūbą, diržą, kepurę.

 

Paskelbta Nėrimas su karoliukais, Nėrimo vąšeliu pamokos ir pažymėta , , , , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą