Puošnus stulpelis

Puošnių stulpelių nėrimui geriausia naudoti purius siūlus, pvz. moherą, arba 50% moherą + 50% vilną (500-600m*100g) .

Puošnius stulpelius galima nerti keliais būdais. Juos ir panagrinėsime.

Pirmas būdas. Darome tris pynelės kilpas pakilimui,* užmetimas, įveriame vąšelį į nėrinio kilpą, užkabiname nėrimo siūlą ir ištraukiame jį per tą kilpą, patraukiame jį*. Tai darome nuo 2 iki 4-5-6 kartų. Nuotraukoje puošnus stulpelis yra su keturiais užmetimais. Vienu ištaukimu ištraukiame nėrimo siūlą per visas kilpas su užmetimais, paliekant ant vąšelio ištrauktąją ir darbinę kilpą. Toliau vėl užkabiname nėrimo siūlą ir ištaukiame per abi kilpas esančias ant vąšelio. Nunerkite kelis puošnius stulpelius.

Antras būdas. Padarius visus užmetimus, išneriame visa tai kartu su darbine kilpute vienu nėrimo siūlo ištaukimu. Ant vąšelio viena kilputė (4,5). Nunerkite kelis puošnius stulpelius ir šiuo būdu.

Sulyginkite pirmu būdu nunertus puošnius stulpelius ir antru būdu – antrasis duoda vientisumo efektą- vientisas volelis.

Trečias būdas -pasvirę puošnūs stulpeliai.

Pririškite siūlą. Padarykite tris keturias pynelės kilpas pakilimui. Įverkite vąšelį į nėrinį ir išnerkite puošnaus stulpelio kilpas su užmetimais. Ištaukite nėrimo siūlą per visas kilpas su užmetimais ir darbinę kilputę vienu ištraukimu. Nunerkite vieną stulpelį su užmetimu (8).

Vietoje stulpelio su užmetimu, galima nunerti stulpelį be užmetimo. Stulpelio aukštis ir atstumas iki puošnaus stulpelio pagrindo, turi įtakos puošnaus stulpelio pasvirimo laipsniui.

Perėjimui prie kito elemento, nunerkite 3-4 pynelės kilpas , ir pakartokite prieš tai sekusius veiksmus kelis kartus (10-11). Apsukite nėrinį į išvirkščią pusę ir apnerkite pyneles žemais stulpeliais (12). Šį būdą galima sėkmingai panaudoti mezginio kraštų apdailai. Taip atrodo pabaigtas motyvas apnertas stulpeliais su užmetinu, kabinant vidinę pusę.

Štai šis motyvas įsiūtas į nėrinį (14).

Panagrinėsime dar ir kitokius puošnaus stulpelio nėrimo būdus.

Gėlytės nėrimas iš puošnių stulpelių. Neriama taip pat, kaip jau buvo anksčiau aprašyta. Padarykite tris ištaukimus (t.y. užmetimus su ištaukimu) (1). Išnerkite juos vienu kartu , kartu su darbine kilpa (2). Nunerkite vieną pynelės kilpą (3) ir pratęskite puošnių stulpelių nėrimą ratu, tarp jų įneriant vieną pynelės kilpą. Sujunkite  paskutinę kilputę su eilutės pradžia (4). Apnerkite kitos spalvos siūlu 2-3 žemais stulpeliais ankstesnės eilės pynutės kilpas (tarpus tarp puošnių stulpelių) (5). Toks apnėrimas išryškina puošnaus stulpelio grožį.

Pririškite kitą siūlą ir išnerkite keletą žemų stulpelių (6). Apsukite nėrinį į išvirkščią pusę, išnerkite tris pynelės kilpas pakilimui (7). Padarykite du ištraukimus, būtent du – nei daugiau, nei mažiau (8). Išnerkite juos  kartu su darbine kilpa. Kartokite tai iki eilutės pabaigos, palaipsniui mažinant stulpelių aukštį (9-10).

Vaizdas iš išvirkščiosios pusės (11) ir iš gerosios pusės (12). Stulpelių eilutės gaunasi vienodos, gražiai išgaubtos. Taip atrodo šis elementas kelis kartus pakartojus nėrimą kitos spalvos siūlais (13).

Patogioje vietoje vietoje pririškite siūlą ir išnerkite stulpelį su užmetimu. Nėrimo kilpą ištaukite ilgesnę nei visuomet (14-15).

Padarykite 5-6 ištraukimus, vąšeliu apkabinant stulpelį su užmetimu (16). Įverkite vąšelį į nėrinio pagrindo kilpą ir išnerkite visas kilpas kartu. Vienas stulpelis su užmetimu į sekančią nėrinio pagrindo kilpą (17). Pakartokite tai kelis kartus (18-19). Gauname sublokuotus stulpelius, kurie dažnai naudojami freeform nėriniuose (20).

Patogioje vietoje pririškite siūlą ir išnerkite stulpelį su užmetimu. Padarykite 5-6 ištraukimus (21). Neįveriant vąšelio į nėrimo pagrindą, ištraukite nėrimo siūlą per visas kilpas (22). Išnerkite stulpelį su užmetimu į sekančią nėrinio pagrindo kilpą. Išnerkite horizontalų puošnų  stulpelį, vąšelį verti apkabinant stulpelį su užmetimu (23). Pakartokite tai kelis kartus (24).

Patogioje vietoje pririškite siūlą ir išnerkite stulpelį su užmetimu. Padarykite 5-6 ištraukimus (21). Neįveriant vąšelio į nėrimo pagrindą, ištraukite nėrimo siūlą per visas kilpas (22). Išnerkite stulpelį su užmetimu į sekančią nėrinio pagrindo kilpą. Dėmesio! Horizontalūs puošnūs stulpeliai atrodo vienodai tiek iš gerosios pusės, tiek iš išvirkščiosios. Todėl išmėginsime elementų sujungimą į scrumble, panaudojant naują metodą.  Apsukite nėrinį į išvirkščią pusę. Prikabinkite bet kokį pabaigtą elementą kilpute (25). Išnerkite tris pynelės kilpas (26).  Prikabinkite kilpute pirmąjį elementą (27). Išnerkite puošnų stulpelį, kaip buvo aprašyta anksčiau, bet vąšelį įverkite apkabinant stulpelį su užmetimu + pynelės kilpas ir tada toliau tęskite nėrimą jau aplink naują elementą (28). Taigi, mes nėrėme išvirkščiojoje pusėje.  Dabar apverskime nėrinį į gerąją pusę. Ir štai kas gavosi (29). Tokiu būdu galima daryti vingiuotą liniją apie bet kokius elementus.

Linkiu sėkmės!

/Straipsnis paruoštas pagal  Elenos Siniukovos pamokas/

Paskelbta Nėrimas, Nėrimo vąšeliu pamokos, Pamokos svetainėje ir pažymėta , , , , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą