Mikromakrame technika

Manau visi, kas žino makrame techniką, nenustebs pamatę rištus papuošalus.  Rišti papuošalai, smulkūs aksesuarai puošti akmenimis, karoliukais, biseriu, juvelyriniais ar mediniais papuošalų elementais – tai kitokia savo specifika makrame pakraipa, kurią rankdarbių meistrai išskyrė į atskirą rištų rankdarbių rūšį ir pavadino mikromakrame.

Šiandien mikromakrame – labai sparčiai populiarėjanti rankdarbių rūšis. Tai rankų darbo šedevrai – žymiausi micromakrame meistrai yra Jeanne Wertman, Kristine Buchanan, Annika de Groot.

Jeanne Wertman darbai

Kristine Buchanan darbai

Annika de Groot darbai

Koks principinis skirtumas tarp makrame ir mikromakrame? Visų pirma mikromakrame naudojamos labai plonos virvelės arba siūlai, todėl dirbiniai būna daug smulkesni, nei rišti tradiciniu makrame būdu. Antra – darbo specifika. Darant dirbinius mikromakrame technika reikia labai didelio atidumo ir tvarkingumo. Jei makrame klaidas nėra sunku ištaisyti, tai mikromakrame daryti klaidų aplamai negalima, kadangi šiuo atveju reikės naudoti adatą mazgeliui atrišti. Adata galima pažeisti siūlą ir garantuotai sugadinti dirbinį.

Taigi, taip nuo jūrinių makrame mazgų -  micromakrame dėka mes patenkame į juvelyrinį rištų papuošalų pasaulį.

Norint rišti papuošalus ar aksesuarus, reikia būti susipažinus su pagrindiniais makrame rišimo principais. Taigi jei jau išmokote rišti pagrindinius mazgus, susipažinsime su priemonėmis, kurios gali būti reikalingos mikromakrame ir keliais pradiniais  darbo žingsniais.

Gal jau esate išmėginę makrame mazgus ir sukūrę vieną kitą kūrinėlį? Jei taip, tai pats laikas pradėti pirmą savo mikromakrame vėrinuką. Mums padės Annika deGroot nemokama pamoka, kurią ji pateikia visiems norintiems išmokti mikromakrame.

Annika deGroot mikromakrame pamoka

 Mikromakrame darbų schemos

Mikromakrame darbų galerija

Videopamokos

Šaltiniai, naudingos nuorodos:

http://www.annikadegroot.com/

http://www.kristinebuchanan.com/

http://www.picturetrail.com/sfx/album/view/9003200 (Jeanne Wertman darbų galerija)

http://www.beadsky.com/jeanne_wertman.php?ln=ru

http://moikompas.ru/compas/mikromakrame

http://etsyrussianteam.blogspot.com/2011/02/macrame-by-tatyana-tfedorik.html

http://meh-crame.blogspot.com/

https://plus.google.com/photos/115062062488753322206/albums/5463463028980755953

http://www.jewelsinfiber.com/

Paskelbta Makrame, Papuošalai, Rišimas, nėrinių pynimas ir pažymėta , , , , , , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą