Kryžminis akių apmetimas

Kryžminis akių apmetimas dar vadinamas „bulgariška pradžia“. Tai vienas iš dekoratyvių akių apmetimo būdų. Šis būdas naudojamas tuomet, kai norite, kad mezginio kraštas atrodytų kiek kitaip, nei visuomet, arba būtų ypatingai lygus. Labai gerai tinka prie klasikinės gerų-išvirkščių akių atnaros.

 

 

 

Šiuo būdu apmetant akis, siūlo galą, esantį ant nykščio, sulenkite taip, kad gautųsi dvilinkas (taip pat kaip Tradicinis akių apmetimo būdas pastorintu krašteliu). Pirmąsias dvi akis apmeskite paprastu būdu (Tradicinis akių apmetimo būdas). (1, 2). Prieš apmetant trečiąją akį, pakeiskite dvilinko siūlo padėtį ant nykščio: siūlą nuleiskite nuo piršto ir tuoj pat jį uždėkite ant piršto iš kitos jo pusės (3). Tada verkite po juo virbalus iš vidinės nykščio pusės ir išmegzkite trečiąją akį (4). Kitas akis apmeskite taip pat – tai iš išorinės, tai iš vidinės piršto pusės. Šitaip apmetamos akys pasiskirsto poromis, išskyrus kraštines. Apmetusios reikiamą kiekį akių, vieną virbalą ištraukite ir vienlinku siūlu išmegzkite eilę išvirkščiosiomis akimis, sudvejintas akis išmegzdamos atskirai. Toliau megzkite pagrindinį raštą.

Video nuorodos iš internetinių resursų:

http://www.youtube.com/watch?v=pARR7VwWKOE

http://www.youtube.com/watch?v=kyAG0nf6s_s

http://www.youtube.com/watch?v=mWwDpxEE0Ks

Storas sukryžmintų akių kraštas

Storu siūlu (dvilinku arba trilinku) apmeskite ant virbalų lyginį akių skaičių , kaip mezgant „bulgarišką pradžią“ (išvirkščių akių eilės nemegzkite).

1 eilė – nukelkite kraštinę,* 1 užmetimas (į save), 2 gerosios akys sumezgamos kartu iš apačios * . Prieš paskutinę kraštinę užmetimo nedarykite!

2 eilė – nukeliame kraštinę, * 1 išvirkščioji, 1 geroji iš apačios (t.y. išvirkščiąsias megzkite išvirkščiai, o užmetimus gerai) *

3 eilė – pradėkite megzti pagrindinį raštą.

Paskelbta Mezgimas, Mezgimo pamokos ir pažymėta , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą