Airiško nėrimo pamokėlė – puošnus nėrinio reljefas

 

Airiškų nėrinių reljefas yra puošnus. Tokiu būdu yra neriami lapeliai, gėlytės, drugeliai ir kiti motyvai, kuriuose kartojasi žemų stulpelių eilutės. Šį kartą mokysimės išgauti šį puošnų reljefą žemais stulpeliais, o taip pat panaudojant nėrimui pagalbinių siūlų giją.

1. Apsukite ant piršto ar pieštuko darbinį siūlą ir  pagalbinę siūlų giją taip, kad gautųsi 10-12 siūlų ratukas. Gautąjį ratuką  apnerkite  12 žemų stulpelių ir užbaikite ratuką jungiamuoju stulpeliu.

2. Apnerkite pagalbinę siūlų giją 15 žemų stulpelių.

3. Nėrinį apsukite, nunerkite vieną pynelės kilpą pakilimui ir nunerkite 15 žemų stulpelių apkabinant pagalbinę  siūlų giją. Žemus stulpelius kabinkite už  praeitos žemų stulpelių eilės užpakalinės puskilpės! Tai svarbu, kadangi tokiu būdu išgaunamas airiško nėrinio reljefas.

4. Pritvirtinkite eilutę žemu stulpeliu į pirmąjį (sekantį kartą į antrąjį ir t.t.) ratuko stulpelį.

5. Apsukite nėrinį ir nunerkite 8 žemus stulpelius, apkabinant pagalbinę  siūlų giją. Žemus stulpelius taip pat kabinkite už  praeitos žemų stulpelių eilės užpakalinės puskilpės. Sekančius 7 žemus stulpelius nerkite apkabinant pagalbinę siūlų giją laisvai.

Toliau kartokite nuo 3 punkto ir nerkite tiek lapelių, kiek jums reikia. Norint nunerti gėlytę, tokių lapelių šiuo atveju turėtų būti 12 (pradinis ratukas buvo apnertas 12 žemų stulpelių).

Jei kilo neaiškumų, kas nors nesigavo, ar norite mums parodyti, kaip sekasi – visa kas susieta su airiškais nėriniais aptarsime-  airiškų nėrinių pokalbių kambaryje.

Paskelbta Nėrimas, Nėrimo vąšeliu pamokos, Pamokos svetainėje ir pažymėta , , , , . Įrašyti į adresyną.

Parašykite komentarą